FOTO & VIDEO! Protest împotriva managerului unui spital din municipiul Botoșani. La fața locului a ajuns și primarul Cosmin Andrei

Mai mulți angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani au declanșat, miercuri, un protest spontan în curtea unității împotriva managerului unității spitalicești, Cristina Bahrin. Oamenii acuză managerul de încălcarea unor drepturi acordate prin Contractul colectiv de muncă și Codul muncii și spun că sunt hărțuiți de acesta.

Protestăm pentru încălcarea drepturilor acordate de către Contractul colectiv pe ramură sanitară și pe unitate, respectiv recuperarea zilelor libere, 30 de zile conform Codului muncii și 60 de zile conform contractului colectiv pe unitate. Doamna director nu aprobă așa ceva. S-a făcut externalizarea serviciului de pază fără consultarea reprtezentanților salariaților și liderului de sindicat, iar acest lucru era stipulat clar în unitate, și crearea unui climat ostil, de hărțuire. de descriminare: merge și așa, fac așa că vreau eu”, a declarat Doina Botez, liderul de sindicat al spitalului. Salariații sunt nemulțumiți că nu s-au acordat și sporurile pentru COVID.

Neacordarea stimulentului pentru colegi pe starea de urgență este o altă nemulțumire. Dumneaei nu a trimis lista pentru acordarea stimulentelor pentru acești colegi”, a mai spus liderul de sindicat.

Managerul Spitalului TBC, Cristina Bahrin, spune că totul este o manipulare și că de fapt se dorește schimbarea ei de către actualul primar.

Am explicat toate motivele, cadrul legal care impune stabilirea unui program, astfel încât să acopăr necesitățile de îngrijire ale pacienților. Am încercat să acopăr toate drepturile legale, stimulentul de risc. Există solicitare la DSP din august ”, a spus Bahrin.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost la fața locului, El spune că va lua măsuri care pot duce la demiterea managerului Spitalului TBC.

De când lucrez în administrația publică nu au fost protest la Spitalul TBC, Ținând cont de pandemia cu care ne confruntăm, este regretabil că nu avem un manager care să armonizeze doleanțele angajaților ca să putem trece cu bine această perioadă în care avem nevoie și de acest spital pentru societatea botoșăneană. Voi analiza toate doleanțele  pe care le solicită angajații spitalului  și voi lua o decizie, E posibil să semnez un document prin care să înceteze interimarul doamnei manager, dacă lucrurile pe care le reglamă acești angajați sunt încălcări grave ale contractului colectiv de muncă și a bunei desfășurări a activității de aici”, a precizat Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *