Proiectul ,,Cooperare transfrontalieră între serviciile de salvare și apărare împotriva incendiilor”, implementat de Primăria Vlădeni, în parteneriat cu orașul Novoselița din Ucraina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informăm cetățenii comunei Vlădeni și ai întregului județ Botoșani că proiectul ,, Cooperare transfrontalieră între serviciile de salvare și apărare împotriva incendiilor”,cod ENI 2SOFT/4.2/89, a fost implementat împreună cu orașul Novoselița din Ucraina, în perioada ianuarie – decembrie 2020 ,în proporție de peste 95%.Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun RO-UA 2014-2020.

Restricțiile existente împotriva răspândirii virusului Sars Cov 2 au obligat partenerii proiectului să aplice măsuri și modalități suplimentare de implementare ,cu sprijinul direct al Secretariatului Tehnic Comun Suceava; astfel am reușit să organizăm toate acțiunile din cadrul celor trei grupuri de activități. Prin rezultatele și indicatorii obținuți am  realizat obiectivul general al proiectului – Dezvoltarea capacității de răspuns la situații de urgență cauzate de dezastre naturale sau provocate de om (incendii) în comuna Vlădeni și în orașul Novoselytsya, precum și obiectivele specifice : a) Îmbunătățirea  gestionării comune a riscurilor în zona transfrontalieră – comuna Vlădeni și orașul Novoselytsya – prin dotarea cu două autospeciale, echipamente specializate de pompieri și două sisteme de comunicare moderne și b) Îmbunătățirea performanței personalului comunei și al orașului care lucrează în domeniul serviciilor de salvare-incendiu, prin  organizarea a 6 acțiuni comune de pregătire profesională și schimburi de experiență între membrii grupului țintă al proiectului și patru campanii de informare a populației(două în comuna Vlădeni și două la Novoselița). Conferința de închidere a proiectului va fi organizată în cursul lunii ianuarie 2021. Principalul rezultat al proiectului: un management îmbunătățit al serviciilor voluntare pentru situații de urgență Vlădeni și Novoselița, asigurat prin adoptarea unei Strategii comune pentru următorii 5 ani, cât și prin investițiile comune în infrastructură pentru prevenire și intervenții rapide în  situații de urgență, până la sosirea formațiunilor de pompieri specializate.

  Valoarea totală a proiectului este de 331.100 euro, în echivalent 1.602.358 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 297.990 euro (1.442.122 lei).  Proiectul se implementează în România, jud. Botoșani, comuna Vlădeni și în Ucraina, orașul Noua Suliță.

  Detalii suplimentare se pot obține de la  Gheorghe Ciobanu, manager comunicare,tel:  0741-200304,fax. 0231551500, e-mail [email protected].

 

                                                                Manager proiect,

                                         Bogdan Florin Rusu

One thought on “Proiectul ,,Cooperare transfrontalieră între serviciile de salvare și apărare împotriva incendiilor”, implementat de Primăria Vlădeni, în parteneriat cu orașul Novoselița din Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *