Autoritățile sanitare au cerut detașarea de personal medical din județele vecine la Spitalul Județean ”Mavromati” pe perioada sărbătorilor

Autoritățile sanitare locale cer sprijinul colegilor din județele vecine pentru detașarea de asistenți medicali la secția de terapie intensivă de la Spitalul Județean. Medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, spune că la această dată Secția de terapie  intensivă este plină, iar personalul mediu și auxiliar este insuficient.

Avem o problemă în ceea ce privește personalul. În ultima perioadă cadre medicale medii și auciliare, asistenți și infirmieri, s-au contaminat sau au probleme de sănătate și suntem în deficit cu personalul. În ceea ce privește medicii, am venit de la Iași rezidenți si specialiști. Avem cinci studenți care activează ca voluntari. Am cerut 15, dar au fost care au refuzat să vină la Botoșani”, a precizat Monica Adăscăliței.

Directorul DSP spune că implicit de la Spitalul Dorohoi se va cere detașarea unor asistenți, până la întoarcerea din concedii ale asistenților de la Spitalul Județean.

 

 

One thought on “Autoritățile sanitare au cerut detașarea de personal medical din județele vecine la Spitalul Județean ”Mavromati” pe perioada sărbătorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *