El este fermierul anului, la Botoșani! Are peste 500 de oi din rasa Karakul

A fost desemnat fermierul anului, la Botoșani! Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis Botoșani a premiat mai mulți fermieri botoșăneni, care dețin oi din rasa Karakul, pentru rezultatele obținute în acest an prin dezvoltarea fermelor pe care le au. Vasile Ioniță, din comuna Todireni, care deține peste 500 de oi din rasa Karakul a obținut și titlul de fermierul anului. 

Pe locul I a fost desemnat Gheorghe Buză, pe locul al doilea Laura Ciobanu, pe trei Dan Neculai Haluca. Criteriile care au stat la baza acestor premieri au fost bine definite.

Avem un program IT care calculează punctajul mediu obținut pe performanță proprie la pielicele karakul. Un alt criteriu a fost ascensiunea fermierului pe o perioadă de 5 ani. Al treilea criteriu, corectitudinea datelor constatate în teren de către inginerii zootehniști ai Asociației și Stațiunii. Anul acesta am verificat toate cele 180 de ferme care dețin animale în Registrul Genealogic al rasei Karakul”, ne-a spus președintele Asociației Moldoovis, Ionică Nechifor.

În mod tradițional, cu toții ar fi trebui să fie premiați în cadrului balului fermierilor, dar din cauza restricțiilor impuse pe fondul epidemiei de coronavirus manifestarea nu a mai putut fi organizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *