Ar putea Airsoft să fie considerat cu adevărat un sport?

Chiar daca nu este la fel de popular ca alte sporturi obisnuite, cum ar fi fotbalul sau atletismul, airsoft este un sport de simulare militara, foarte captivant, care necesita practica si efort fizic, precum si inteligenta si gandire rapida. Airsoft este un sport care a crescut rapid in popularitate in ultimele decenii. A devenit atat de popular incat unele scoli din anumite zone ale lumii au echipe de airsoft ca sport neoficial.

Daca nu stii prea multe despre airsoft si vrei sa afli care sunt elementele care transforma jocul de airsoft intr-un sport, poti accesa site-urile de profil si magazinele online din tara noastra. In Romania, unul dintre cele mai populare magazine online de airsoft este Airsoft6, care de curand si-a schimbat numele si imaginea si a devenit NRG.ro. Magazinul si-a pastrat fanii si produsele de calitate, dar si-a imbunatatit imaginea si si-a extins gama de articole, astfel incat sa acopere mai multe nise. Site-urile si magazinele de airsoft iti vor pune la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie pentru a invata mai multe despre acest sport, precum si detalii despre produse si pistoale airsoft, astfel incat sa faci alegerea potrivita inainte de a calca pentru prima oara pe un teren de lupta.

Informatii utile despre airsoft

Daca ai auzit de paintball, stii deja ca este un joc in care concurentii se impusca unii pe altii cu bile pline de vopsea care lasa urme pe tinta. Cu toate acestea, spre deosebire de paintball, airsoft este o simulare militara in care participantii folosesc replici care arata exact ca armele reale, doar ca in loc de bile cu vopsea folosesc pelete din plastic de 6 milimetri.

Acest joc a fost inventat pentru prima data in Japonia in anii 1970. Intr-un joc de airsoft din prezent, participantii se impusca reciproc cu proiectile din plastic sau BB-uri, in loc de munitie din metal care era folosita initial pentru practica tintei. Jocul are doua categorii. Prima categorie se numeste simulare militara, unde jucatorii simuleaza scenarii militare reale. Aceasta forma a jocului este de obicei mai lunga si mai intensa si este utilizata de soldati si politisti in scopuri de antrenament. A doua categorie se numeste speed soft, un joc care seamana cu paintball-ul. Dureaza putin si nu este atat de intens. Chiar si copiii pot juca aceasta versiune a jocului.

Acum, ca ai o idee de baza despre ce inseamna jocul de airsoft, iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa fie considerat un adevarat sport:

Trebuie sa fii in forma fizica

Airsoft necesita efort si manevre, la fel cum se intampla intr-o situatie reala de razboi. La fel ca soldatii, participantii trebuie sa fie in forma pentru a suporta activitatea necesara intr-o lupta reala. Poti oricand sa modifici jocul pentru a face fata provocarilor, dar cu cat esti mai apt, cu atat este mai buna experienta, mai ales atunci cand te afli intr-un meci competitiv.

Sunt necesare strategii

La fel ca in alte sporturi, trebuie sa planifici si sa faci strategii pentru a castiga o lupta airsoft. Soldatii fortelor speciale elaboreaza de obicei planuri minutioase inainte de a intalni inamicul. Trebuie sa-si inteleaga adversarii, punctele forte si punctele slabe in raport cu ale lor. Participantii la un meci de airsoft trebuie sa elaboreze planuri despre cum sa-si atace agresorii. Arta planificarii si strategiei se practica in toate sporturile.

Efort individual si de echipa

Majoritatea sporturilor necesita un efort individual si de echipa. Fotbalul, de exemplu, necesita abilitati individuale care contribuie la performanta echipei. In airsoft, ai nevoie ca fiecare membru al echipei tale sa-si joace rolul care va contribui la succesul echipei. Atribuirea diferitelor responsabilitati membrilor echipei, este similara cu multe alte sporturi, ceea ce inseamna ca airsoft este un sport ca oricare altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *