FOTO! Incendiu la o casă din municipiul Botoșani. Pompierii intervin la fața locului

Incendiu, miercuri dimineață, la o locuință din cartierul Tulbureni din municipiul Botoșani, în spatele cartierului Alfa Land. La fața locului s-au deplasat pompierii militari, cu două autospeciale cu apă și spumă

Incendiul s-a manifestat la o parte din acoperiș, mai exact în podul casei.

La sosirea forțelor de intervenție, ardea o parte din acoperișul casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întregul acoperiș, dar și la bunurile din interior. Pompierii militari au intervenit prompt, reuşind să stingă incendiul înainte ca acesta să producă pagube materiale însemnate. ”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. 

Potrivit sursei citate, coşurile de fum defecte, necurăţate sau neizolate termic față de materialele combustibile se află printre cele mai frecvente cauze care generează incendii la Botoşani, în sezonul rece şi nu numai. 

”Reamintim botoșănenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic , în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate”, a mai spus Dorina Lupu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *