Autoritățile locale au cerut reprezentanților lanțurilor de magazine și supermarketurilor din Botoșani măsuri suplimentare de sărbători pentru a limita infectările cu COVID

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a avut o întâlnire cu  reprezentanții lanțurilor de magazine și supermarketurilor din Botoșani, unde s-a discutat despre respectarea, pe perioada sărbătorilor de iarnă, a condițiilor și a măsurilor sanitare privind accesul în magazine a clienților, astfel încât să se prevină îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut să se păstreze distanțarea socială, iar cumpărătorii să poarte mască de protecție.

De comun acord am stabilit anumite reguli vizavi de accesul în principal în parcări, unde se creează nu numai ambuteiaje ci și o aglomerare nu neapărat artificială a acestor spații de parcare, ceea ce poate duce la un moment dat la imposibilitatea accesului colegilor de la ISU și jandarmerie. Am reiterat tot ceea ce înseamnă măsuri sanitare prevăzute în acte normative, mă refer la accesul controlat pe sensuri, sens de intrare sens de ieșire, deschiderea tuturor caselor pentru a nu se mai crea acele cozi în momentul în care oamenii doresc să plătească produsele cumpărate, respectarea distanțelor în momentul în care se ajunge la casă. Există acele distanțe create prin marcare, dar nu întotdeauna se respectă. Inclusiv în interiorul magazinelor să evităm aceste contacte fizice între cumpărători. Prin intermediul societăților de pază, să se atragă atenție cumpărătorilor despre obligativitatea purtării măștilor și a distanțelor între cumpărători”, a precizat prefectul Dan Nechifor.

Măsurile vor fi aplicate începând de marți, pe perioada sărbătorilor de iarnă, adică până la intrarea în noul an. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *