Rata de infectare cu coronavirus a scăzut în municipiul Botoșani și la nivel de județ. Avertismentul directorului DSP!

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut și marți la nivelul județului Botoșani. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 57 cazuri COVID 19, cele mai multe, 32, fiind în municipiul Botoșani.

De asemenea, rata de infectare în municipiul Botoșani a scăzut sub 4 la mia de locuitori, fiind de 3,85, în timp ce comuna Leorda are o incidență de 3,98, iar Sulița 4,31 la mie. La nivelul județului rata de contaminaee este de 1,72 la mie,

Medicul Monica Adăscăliței trage un semnal de alarmă și spune că la spital se prezintă tot mai mulți botoșăneni cu forme grave de coronavirus, aceștia preferând să stea acasă și să se trateze de unii singuri. 

Pacienții să se prezinte la spital, să nu stea să aștepte mult, mai ales pacienții cu comorbidități, pacienții cu vârste mai înaintate. Vin foarte târziu, că le este frică să vină la spital că iau Covid. Ei trebuie să înțeleagă că Spitalul Județean, care este spital în prima linie în lupta cu COVID, sunt măsuri de protecție: În saloanele tampon stau singuri, deci nu intră în contact direct. Ei sunt testați la internare în spital, dacă sunt negativ vor fi direcționați pe zona non covid, dacă sunt pozitivi pe zona covid. Nu se amestecă bolnavii între ei, nu se contaminează în spital. Măsurile sunt total diferite de primăvară, Nu am avut pacienți contaminați în spital”, a precizat Adăscăliței. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *