Morga Spitalului Județean, arhiplină. Persoanele decedate, depozitate și pe holuri

morga, stiri, stiri din botosani, botosani
Foto: arhiva

Morga Spitalului Județean ”Mavromati” a devenit neîncăpătoare, astfel că persoanele decedate au fost depozitate și pe holuri. Tabloul macabru a putut fi văzut luni dimineață, când a fost înregistrate un număr mare de decese.

Astfel, unitatea are o capacitate de 12 locuri, însă luni erau 32 de morţi, Cadavrele au fost depozitate în spaţiile frigorifice speciale, dar şi pe mese şi pe culoare.

Reprezentanţii Spitalului Județean spun că în weekend a fost o situaţie mai puţin obişnuită, cu foarte multe decese într-un interval mic de timp.

Pe perioada după-amiezii de sâmbătă şi zilei de duminică au fost înregistrate mai multe decese pe secţiile Spitalului Judeţean. Şi decese cauzate de covid şi decese cauzate de alte afecţiuni medicale. Întrucât pentru ridicarea cadavrului de la morgă este nevoie de o adeverinţă de înhumare, pe care rudele trebuie să o obţină de la instituţiile abilitate, acest proces este întârziat pe perioada weekendului”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *