Om de afaceri condamnat pentru felul în care și-a tratat angajații! Scene de sclavagism modern

Un om de afaceri ieșean a fost condamnat definitiv, după ce și-a maltratat propriii angajați. Magistrații au pus punct cazului în care Dan Ciobotariu a fost acuzat de supunerea la muncă forțată sau obligatorie, lipsirea de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe. Ieșeanul a primit o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, potrivit bzi.ro. Procesul lui Dan Ciobotariu a început în urmă cu câteva luni. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe omul de afaceri, sub acuzațiile de supunerea la muncă forțată sau obligatorie, lipsirea de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe. Asta, după ce individul a fost reținut, arestat preventiv și, mai apoi, arestat la domiciliu, de pe 3 decembrie 2019, până pe 14 martie 2020.
Amintim că, la finele anului trecut, oamenii legii au fost anunțați despre faptul că individul de 54 de ani din comuna Ciurea ar fi sechestrat o femeie și un bărbat, iar pe acesta din urmă l-ar fi lovit. În urma acestei informații, polițiștii au descins în imobilul lui Dan Ciobotariu.

Oamenii legii au constatat că individul „angaja” persoane fără adăpost pentru a lucra la o fermă din localitatea Ciurea. La scurt timp, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul agenților din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea și luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, au efectuat o percheziție domiciliară. Astfel, anchetatorii au aflat că individul are în localitatea Dumbrava, din comuna Ciurea, o fermă destinată creșterii de oi și vaci, acesta ocupându-se și cu comercializarea produselor lactate rezultate.

Pentru a desfășura activitățile necesare la fermă (păscutul vacilor, al oilor, mulsul acestora, curățenie etc.), inculpatul racola persoane fără adăpost sau provenind din zone rurale, cărora le lua cărțile de identitate, după care le forța să presteze diverse activități la fermă, în sensul că le lovea cu pumnii și picioarele, asmuțea câinii asupra lor, îi amenința cu acte de violență sau îi închidea în barăci pe timpul nopții pentru a nu putea fugi. Asupra acestor persoane erau exercitate acte de violență psihică și fizică. Fiind audiat în cauză, inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor”, au precizat atunci reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *