Caz inedit la Botoșani! O femeie a cerut în instanță să fie recunoscută ca mamă a copilului său

Un caz inedit s-a înregistrat la Botoșani! O femeie a cerut în instanță să fie recunoscută ca mamă a copilului său. Totul s-a petrecut după ce, în 1999, aceasta a divorțat de un botoșănean cu care avea un copil. După divorț însă au continuat relația și au mai avut un copil în 2006. Pentru că nu și-a schimbat buletinul, aceasta nu a revenit la numele de înaintea căsătoriei, iar la nașterea celui de-al doilea copil, micuțul a fost trecut pe numele tatălui, iar ea era cu numele luat prin căsătorie.

După moartea tatălui copilului, în 2010, femeia și-a schimbat buletinul și a revenit la numele de fată, însă anul acesta, când a mers cu băiatul să își facă buletinul, cei de la Serviciul de Evidență a Populației au constatat că, în acte,  ea nu apare că ar fi mama băiatului. 

Toată încurcătura s-a produs din cauza faptului că aceasta nu a revenit la numele de fată imediat după divorț. Aceasta a cerut în instanță  modificarea numelui ei din certificatul de naștere al copilului, venind cu documente din care să reiasă că este cea care i-a dat viață băiatului, iar instanța a decis în favoarea ei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *