Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, în Pastorala de Crăciun: „Trăim incertitudinea că această epidemie se va încheia în curând”

ÎPS Teofan susţine în Pastorala de Crăciun că acest an a tulburat profund viaţa întregii lumi şi că dincolo de teamă şi confuzie, trăim incertitudinea că epidemia se va încheia în curând. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei mai spune că ”toate aceste nelinişti şi dureri pot fi copleşitoare pentru om şi îl pot zdrobi”, dar că ”omul credinţei ştie că, oricât de grele îi sunt obstacolele şi încercările vieţii, există întotdeauna o speranţă, iar speranţa este Dumnezeu”.

„Din perspectiva veşniciei, vremurile pe care le trăim, cu toată durerea lor, au şi o latură bună: ne ajută să ne vedem pe noi înşine unde ne aflăm de fapt în raport cu Dumnezeu şi cu oamenii. Dacă suntem oneşti, vom descoperi în noi prea puţină credinţă şi nădejde în Dumnezeu, prea puţină dragoste şi înţelegere faţă de semeni, mult egoism, multă alipire de lumea aceasta. Această constatare pe care o facem în perioada acestei epidemii poate fi o şansă de a pune începutul cel bun în viaţa noastră, de a reconsidera sistemul nostru de valori şi de a ne angaja cu mai multă determinare pe calea către Dumnezeu şi către aproapele”, precizează Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, în mesajul său adresat credincioşilor, potrivit News.ro.

IPS Teofan spune că epidemia a adus multă durere în sufletele tuturor.

”Suntem la capătul unui an care a tulburat profund viaţa întregii lumi. Epidemia ivită în iarna trecută a adus multă durere, teamă, confuzie şi nelinişte în sufletele noastre. Oameni dragi nouă ne-au părăsit pe neaşteptate, mutându-se la cele veşnice, unii au trecut prin chinurile cumplite ale bolii, iar alţii se tem de îmbolnăvire şi, implicit, de moarte. Mai greu de dus decât toate este nesiguranţa zilei de mâine cu tot ceea ce presupune ea. În mod special, trăim incertitudinea că această epidemie se va încheia în curând, motiv pentru care ne vedem din ce în ce mai slabi în faţa restricţiilor care ne-au schimbat viaţa”, afirmă IPS Teofan, în Pastorala de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *