Botoșăneanul care i-a dat în cap unui pădurar care l-a prins furând lemne, arestat preventiv. Cum se numește el!

Tânărul din Botoșani care a agresat un pădurar care l-a prins la furat lemne a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis de Judecătoria Botoșani. Este vorba de Nicușor Bostan, de 24 de ani, din comuna Corni, care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracțiunii de “ultraj”.

Pe 17 decembrie,  tânărul de 24 de ani împreună cu un alt tânăr de 25 de ani, au fost surprinși în padurea de pe raza localității Balta Arsă de către padurar, un bărbat de 61 de ani, in timp ce scoteau arbori din rădăcini in vederea sustragerii.

În aceste împrejurări, tânărul de 24 de ani i-a aplicat, cu o bucată de lemn, o lovitura pădurarului in zona capului, provocându-i suferințe fizice care au necesitat ingrijiri medicale. 

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 5744/P/2020. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3, alin. 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului BOSTAN NICUŞOR, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (2) din Codul penal, pe o perioada de 30 de zile, cu începere de la data 18.12.2020 până la data de 16.01.2021, inclusiv. În baza art. 230 alin.1 Cod procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului Bostan Nicuşor. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului Bostan Nicuşor, formulată prin apărător desemnat din oficiu, de luare faţă de aceasta a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Bostan Nicuşor, avocat Aruxandei Monica, în cuantum de 313 lei, rămâne în sarcina statului, urmând a se avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Botoşani. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu astăzi, 18.12.2020, ora 16:12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com