Sărbătorile de iarnă 2020. OMS, apel către populaţie: Purtaţi mască atunci când vă vedeţi cu familia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează cu privire la o nouă creştere a cazurilor de coronavirus după Sărbătorile de iarnă. Astfel, OMS recomandă să purtăm mască şi să păstrăm distanţa atunci când ne întâlnim cu familia de Crăciun şi Revelion.

Înainte de Sărbătorile de iarnă, OMS a lansat un apel către populaţie, deoarece rata de infectare cu covid ar putea creşte în majoritatea ţărilor europene la începutul anului 2021.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ne recomandă să fim precauţi atunci când de întâlnim cu familia de sărbători şi să păstrăm în continuare regulile sanitare.

OMS, înainte de Sărbătorile de iarnă: S-ar putea să ne simţim bizar când purtăm masca şi păstrăm distanţa în familie, dar e esenţial

”S-ar putea să ne simţim bizar când purtăm masca şi păstrăm distanţa în familie, dar e esenţial dacă ne dorim să nu ne confruntăm cu o creştere masivă şi bruscă a numărului de cazuri COVID-19, la începutul anului 2021”, au transmis reprezentanţii OMS.

Reamintim că Germania se numără printre primele ţări care au înăsprit măsurile de siguranţă pe durata sărbătorilor. Începând de miercuri, au fost închise şcolile şi toate celelalte business-uri care nu sunt considerate esenţiale.

Între timp, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că vaccinul dezvoltat de cei de la Pfizer-BioNTech va fi pus la dispoziţie cu o săptămână mai repede decât era prevăzut.

În Italia deplasările pe timp de noapte sunt interzise și de Crăciun, și de Revelion. Mai mult, oamenii nu vor avea voie nici măcar să părăsească orașul în care locuiesc, singura derogare fiind pentru cei care trebuie să-și ajute rudele singure.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *