Demersuri pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani

Grija pentru sănătatea botoșănenilor este o prioritate pentru Consiliul Județean, mai ales în contextul epidemiologic generat de pandemia de Covid-19, potrivit unui comunicat remis de CJ.

Una dintre cele mai mari provocări o reprezintă sistemul de urgență. Din acest motiv, conducerea executivă a Consiliului Județean a acordat o atenție deosebită modului în care se face triajul epidemiologic la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”. „Am intervenit atât cât ne-a permis cadrul legal pentru ca oamenii să nu mai aștepte în frig și vânt. Așa s-a ajuns la soluția temporară de închiriere și montare a cortului din parcarea Spitalului, în care au fost introduse containerele de triaj. Atât containerele, cât și cortul sunt încălzite cu instalații care respectă normele legale privind protecția la incendiu”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

În paralel, Consiliul Județean a accesat o finanțare europeană prin POR 2014-2020 de peste 6,7 milioane de lei pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe. Valoarea cu TVA a proiectului se ridică la 8,6 milioane de lei, adică 1,8 milioane de euro, în timp ce contribuția Consiliului Județean este de 135 de mii de lei. În acest moment, achiziția lucrărilor de construcții-montaj și instalații este în faza evaluării tehnice, iar semnarea contractului este estimată pentru jumătatea lunii februarie. „Specialiștii Consiliului Județean au înțeles importanța acestui proiect și urgentează toate demersurile pentru ca și botoșănenii să beneficieze de condiții foarte bune atunci când au nevoie de sprijinul medicilor”, a mai declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Modernizarea Unității de Primiri Urgențe presupune extinderea cu o nouă clădire. Acesta va avea o suprafață de 324,6 metri pătrați și un regim de înălțime P+1. De asemenea, va fi modernizat Corpul A al Unități de Primire Urgențe, unde se va monta și o copertină de 240,5 metri pătrați. La capitolul dotări se vor achiziționa opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier, se mai arată în documentul remis de Consiliul Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *