FOTO! Dosar penal pentru o tânără de 26 de ani, după un control al polițiștilor de frontieră botoșăneni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din R. Moldova, în portofelul căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Stânca.

În data de 14 decembrie, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager  într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău, o tânără, V. N., în vârstă de 26 de ani, cetățean din R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în portofelul ce aparținea lui V.N., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acesteia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în urmă cu mai mult timp, la Paris, prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date de identitate nu le cunoaște, contra sumei de 150 de euro, cu scopul de a obţine un salariu mai mare în Franţa. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a precizat Răcnea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *