Tânăra de aur a Botoșaniului! World Rowing a desemnat-o „The rising Star”

World Rowing a desemnat-o pe botoșăneanca Simona Radiș „The Rising Star” (steaua în ascensiune) a lunii decembrie 2020. Muncitoare, ambițioasă și determinată, Simona are rezultate excepționale.

Anul acesta, a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de la Poznan alături de Ancuța Bodnar , colega ei din barca de dublu vâsle feminin (W2x). Și la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 de la Duisburg, Germania, cele două sportive au obținut tot medalia de aur.

Simona Radiș este o tânără de 21 de ani, din Avrămeni, județul Botoșani, care face cinste, prin performanțele sale sportive, nu doar Botoșaniului, ci întregii țări. Este o fată modestă, cu mult bun simț, inteligentă și incredibil de frumoasă, care provine din mediul rural, dar a ajuns să participe la cele mai importante competiții de canotaj din lume. Simona este ambițioasă. A învățat de mică că atunci când începi o treabă, neapărat trebuie să o duci până la capăt. De asta a ținut cont și în cariera sa sportivă. Chiar și atunci când simțea că nu mai poate știa că… mai poate puțin.

Canotajul a apărut in viața mea la vârsta de 14 ani. Eram la școala, iar in timpul orei de matematica a apărut directorul școlii însoțit de antrenorul Bulie George. Acesta mi-a vorbit despre canotaj și m-a introdus in lumea sportului”, ne-a povestit Simona.

Familia a susținut-o din prima clipă și se bucură alături de ea pentru rezultatele pe care le obține. Când a plecat de acasă prima dată, părinții săi i-au dat sfaturi cât pentru o viață: să aibă grijă de ea, să fie cuminte, să se înțeleagă cu ceilați copii, să-i respecte pe cei din jur. Tânăra ține cont mereu de sfaturile lor și nu uită de unde a plecat.

Când eram mică îmi doream sa devin doctor, dar după ce am mai crescut mi-am schimbat gândirea și îmi doream sa studiez la un profil de matematica-informatica. Dar se pare ca drumul meu a fost altul, și anume: performanța sportiva”, ne-a spus campioana.

Simona spune că nu ar fi ajuns la asemenea performanțe fără multă muncă.

Fiecare performanța ascunde in spate ore nesfârșite de antrenament, oboseala, stres, dorința, neputința, antrenamente reușite sau nereușite. Performanța este grea, acesta este și motivul pentru care nu o poate face oricine, dar pe lângă asta este și frumoasa. Îmi place ce fac, a devenit o parte din viața mea și nu as schimba asta niciodată”, ne-a spus tânăra.

În familia sa, agricultura este baza. Simona spune că de multe ori, când era mică, și părinții erau la câmp, ea și sora ei mai mare se ocupau de tot ce era prin gospodărie.

„ I-am ajutat mereu când a fost nevoie, nu m-am dat înapoi de la munca niciodată”, spune Simona.

FOTO Povestea Simonei Radiș, tânăra de aur a Botoșaniului. „Nu m-am dat înapoi de la muncă niciodată”

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *