Moartea profesorului Chirică Pușcașu a căzut ca un trăsnet peste cunoscuți. „Am propus ca stadionul să poarte numele lui pentru că el a pus baza sportului dărăbănean”

Moartea profesorului Chirică Pușcașu a căzut ca un trăsnet peste apropiații acestuia, chiar dacă era cunoscut faptul că acesta suferea de mai mult timp de o boală grea. Dan Tărniceru, din Darabani, consilierul local care a propus ca stadionul din localitate să poarte numele renumitului profesor, susține că acesta reprezintă o legendă a sportului dărăbănean.

Am depus un proiect de hotărâre în mandatul trecut ca stadionul să poarte numele lui pentru că a fost profesorul care a pus baza sportului dărăbănean, a fost un fotbalist emblemă la echipa Sănătatea Darabani”, ne-a precizat Dan Tărniceru.

Acesta a obţinut performanţe deosebite în competiţiile şcolare şi a antrenat cea mai valoroasă echipă de fotbal a oraşului, Sănătatea Darabani, câştigând campionatul judeţean în anul 1982. 

Chirica Pușcașu s-a născut în satul Baranca (comuna Hudeşti) în 13 septembrie 1948, având „o copilărie deosebită într-un cadru natural extraordinar”, după cum spunea chiar el. A făcut şcoala primară la Baranca. Din 1982 a devenit profesor la Darabani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *