Anunț oficial cu privire la Parada datinilor și obiceiurilor de iarnă de la Botoșani

Festivalul de Datini și Obiceiuri de iarnă- “Din Străbuni, din oameni buni” nu va avea loc în acest an, deși mulți dintre botoșăneni au sperat că se va putea organiza, potrivit Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii.  Pentru că trecem printr-o perioadă cu restricții , multe din obiceiurile și tradițiile cu specific de sărbători de iarnă, au fost anulate în acest an.

Este vorba mai ales despre Parada datinilor și obiceiurilor de iarnă “Din străbuni, din oameni buni…”, unul dintre cele mai frumoase spectacole de peste an și care era, până în prezent, o reală încântare pentru publicul botoșănean.

Astfel, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, organiza, până anul acesta, respectivul Festival de datini și obiceiuri de iarnă, pentru a pune în lumină tradiția populară, cultura și folclorul local și zonal.

Formații de căiuți, capre și urși, dar și de colindători din Botoșani și din mai multe județe ale țării, participau la parada de datini și obiceiuri de iarnă, organizată pe străzile din Botoșani, după care ofereau un spectacol inedit în Piața Revoluției, împărtășind publicului tradițiile și obiceiurile de Crăciun și de Anul Nou.

Aceștia, îmbrăcați în costume populare tradiționale, specifice fiecărei zone din care proveneau, prezentau cu mândrie cele mai frumoase obiceiuri de iarnă, adevărate tradiții păstrate și transmise din moși– strămoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *