Biserica în doliu! Un apreciat preot a trecut la cele veșnice

Duminică, 13 decembrie 2020, în zi de duminică, la vremea Sfintei Liturghii, Preacucernicul Părinte Ioan Iercoșan, preot paroh în Parohia Aldești și filia Voivodeni, Protopopiatul Sebiș, a trecut la viața veșnică, la vârsta de 66 de ani.

Preacucernicul Părinte Ioan Iercoșan s-a născut la data de 1 martie 1954, în localitatea Bârsa, Jud. Arad. După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș. În 6 iulie 1975 se căsătorește cu tânăra Ana Hamat.

Este hirotonit preot la 19 august 1975, pe seama Parohiei Susani. Din anul 1976 până astăzi a păstorit credincioșii din Parohia Aldești și satul Voivodeni, Protopopiatul Sebiș.

În Aldești, părintele s-a ocupat de zidirea actualei biserici, cu hramul ,,Buna Vestire”, care a început în anul 1994 și a fost finalizată în 1999, construită în locul bisericii vechi din 1864. Noua biserică a fost târnosită de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei la 17 decembrie 2006. Tot atunci, pentru bogata activitate desfășurată în parohie, este hirotesit iconom.

Părintele Ioan Iercoșan a încetat din viaţă la vârsta de 66 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *