Bărbat din Botoșani prins la vânat. A rămas fără arma de vânătoare și s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Botoşani efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj, informează Inspectoratul Județean de Poliție printr-un comunicat. 

Potrivit sursei citate,  pe 0 decembrie, poliţiştii au fost sesizați de către gestionarul fondului cinegetic Avrămeni cu privire la faptul că în timp ce efectua un control pentru combaterea braconajului cinegetic, a identificat un bărbat de 33 de ani din comuna Avrămeni, care nu își justifica prezența în zonă și care, la vederea sa, și-a abandonat arma letală de vânătoare.

Cu prilejul verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că bărbatul este deținător legal de arme letale cu destinația vânătoare și neletale, însă nu avea eliberată autorizație de vânătoare pentru acel fond.

Astfel, persoana în cauză a fost sancționată contravențional pentru abandonarea armei letale pe fondul cinegetic, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea dreptului de port de arme letale și neletale, pentru o perioadă de 5 ani”, se arată în documentul IPJ.

Totodată, s-a procedat la ridicarea armei de vânătoare ce a fost găsită pe fondul cinegetic, precum şi a muniţiei aferente de către poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Botoşani, fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să se propună soluţie procedurală.

           

         

One thought on “Bărbat din Botoșani prins la vânat. A rămas fără arma de vânătoare și s-a ales cu dosar penal

  1. Din pacate la Avrameni sunt cativa haiduci care au luat permis de conducere si permis de portarma fiind aproape analfabeti,dar branza ,mieii si euroii au fost de ajutor,au devenit super pregatiti pt examene.Cei care au pus umarul la obtinerea acestor permise de ce nu sunt luati la intrebari ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com