O secție de la Spitalul Județean ”Mavromati” devine secție tampon pentru suspecții COVID

Din cauza numărului mare de cazuri COVID 19, autoritățile sanitare au decis ca o secţia de la Spitalul Județean ”Mavromati” să devină secție tampon  pentru suspecții COVID. Astfel, etajul V a spitalului a fost transformată în secție tampon pentru pacienții suspecți cu noul coronavirus.

S-a luat această decizie pentru ca pacienții care vin pentru testul COVID să nu mai stea în frig în cort. Cei care ajung la UPU fac testul, după care sunt internați în zona tampon. Dacă devine pozitiv pacientul este transferat pe secția COVID, dacă sunt negativi merg la non COVID”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

În urmă cu o lună,  și secţiile de la etajul IV ale Spitalului Judeţean au fost mutate şi au lăsat loc saloanelor covid. 

Secţiile de la cele două etaje vor fi mutate, cu număr redus de paturi, la etajul şase, în cadrul secţiei de chirurgie generală. Acolo, vor fi tratați  pacienţii chirurgicali, cei cu afecţiuni ORL, oftalmologie, chirurgie plastică, urologie şi neurologie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com