Se intervine pe drumurile din județul Botoșani. Sute de tone de material antiderapant răspândit din cauza poleiului

drun national, deszapezire, stiri, botosaniPrecipitațiile mixte din această dimineață au adus riscul formării poleiului pe drumurile județene administrate de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, instituție subordonată Consiliului Județean Botoșani.

„Am acționat încă de la primele ore ale dimineții în toate cele patru zone de deszăpezire, punând accent pe drumurile cu un trafic intens. În doar câteva ore, cele 15 mașini care au ieșit pe trasee au răspândit 255 de tone de material antiderapant, pentru că vrem ca circulația pe drumurile județene să se facă în condiții de maximă siguranță”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

În această dimineață s-a acționat cu câte patru utilaje cu lamă și răspânditor pe bazele Botoșani, Dorohoi și Săveni și cu trei utilaje cu lamă și răspânditor pe baza Trușești. Pe drumurile arondate zonei Botoșani și Săveni s-a intervenit cu câte 75 de tone de material antiderapant, pe cele din zona Dorohoi 60 de tone, iar pe cele din zona Trușești 45 de tone.

Din momentul din care s-a dat ordinul de începere a sezonului de deszăpezire, pe drumurile județene au acționat zilnic 15-16 utilaje, care au răspândit 1.140 de tone de material antiderapant.

„Avem stocul necesar de material antiderapant pentru a face față provocărilor iernii, în cele patru baze, la ora actuală, fiind stocate 2.100 de tone de nisip, 1.500 de tone de sare și aproximativ 1.600 de tone de material antiderapant”, a dat asigurări Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

În urma licitației care s-a ținut în acest an s-a stabilit ca deszăpezirea pe bazele 1 și 3, Botoșani și Săveni, să fie asigurată de asocierea formată din Construct Com și Clean Prest Activ. Pe baza 4, Trușești, de Cornell’s Floor, iar pe baza 2, Dorohoi, de Mineral Com.

Valoarea deszăpezirii drumurilor județene pentru toată iarnă este estimată la aproximativ 10 milioane de lei.

One thought on “Se intervine pe drumurile din județul Botoșani. Sute de tone de material antiderapant răspândit din cauza poleiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com