Un bărbat din Botoșani care și-a ucis cumnatul și care a fost arestat preventiv, lăsat să plece acasă

penitenciarul BotosaniUn bărbat din Botoșani care și-a ucis cumnatul și care a fost arestat preventiv pe 21 noiembrie a fost lăsat de judecători să plece acasă. Botoșăneanul Gheorghe Macovei a făcut cerere la instanță pentru înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, iar magistrații Tribunalului Botoșani au admis, miercuri, această cerere.

Bărbatul de 64 de ani, care, pe fondul unui conflict spontan, și-a ucis cumnatul, cu 20 de ani mai tânăr decât el, a motivat că starea sa de sănătate este foarte gravă. De altfel, pe fondul problemelor medicale de care suferă, aceasta a ajuns sâmbătă la spital.

Solutia pe scurt: Admite cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată în temeiul art. 242 Cod procedură penală, de către inculpatul Macovei Gheorghe, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal, în prezent arestat preventiv în Arestul I.P.J. Botoşani. În temeiul art. 242 rap. la art. 218 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu constând în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, de a nu părăsi imobilul unde locuieşte domiciliat în sat Tudora, comuna Tudora, judeţul Botoşani, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii. Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Desemnează ca organ de supraveghere Poliţia comunei Tudora, judeţul Botoşani. Dispune punerea în libertate a inculpatului Macovei Gheorghe de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.25/UP/21 noiembrie 2020 emis de Tribunalul Botoşani, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Suma de 130 lei, contravaloare onorariu avocat oficiu, rămâne în sarcina statului şi se va achita Baroul de Avocaţi Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 09 decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *