O nouă etapă a proiectului ,, Cooperare transfrontalieră între serviciile de salvare și apărare împotriva incendiilor”

 

 

 

 

 

În ziua de 4 decembrie 2020,  Liderul proiectului ,, Cooperare transfrontalieră între serviciile de salvare și apărare împotriva incendiilor”,cod ENI 2SOFT/4.2/89 – comuna Vlădeni ,  județul Botoșani(RO) împreună cu Beneficiarul 1 – orașul Novoselița din Ucraina, au  organizat al doilea eveniment specializat din cadrul Activității 3.2 – exerciții practice și antrenamente în scopul instruirii profesionale a pompierilor voluntari , membri ai grupului țintă al proiectului transfrontalier. La această activitate au participat 30 membri ai grupului țintă, din care 15 din cadrul Serviciului voluntary pentru situații de urgență Vlădeni și 15 de la serviciul similar al orașului Novoselița.

Agenda activității a cuprins: un exercițiu pentru stingerea unui incendiu la un depozit de furaje, antrenamente și exerciții practice pentru utilizarea echipamentelor din dotare achiziționate prin proiect, alergare 50 m.plat și săritura în lungime de pe loc,mânuirea stingătoarelor pentru incendii etc.

Toate exercițiile și antrenamentele au  fost executate de către echipe comune româno-ucrainene,  realizându-se indicatorii- cheie ai proiectului: nr. de acțiuni comune  pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă comunitățile Vlădeni și Novoselița și dezvoltarea relațiilor de bună vecinătate și cooperare în zona transfrontalieră.

       Valoarea totală a proiectului este de 331.100 euro, în echivalent 1.602.358 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 297.990 euro (1.442.122 lei).  Proiectul se implementează în România, jud. Botoșani, comuna Vlădeni și în Ucraina, orașul Noua Suliță pe o durată de 12 luni.

    Detalii suplimentare se pot obține de la  Gheorghe Ciobanu, manager  comunicare,

tel:  0741-200304,fax. 0231551500, e-mail [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *