Consiliul Județean Botoșani cere bani de la CNI pentru modernizarea unor drumuri. Care sunt acestea

Consiliul Județean Botoșani a depus la Compania Națională de Investiții (CNI) documentațiile pentru obținerea finanțării în vederea modernizării a patru sectoare de drum județean, care totalizează 26,3 kilometri.

Este vorba de drumul DJ 291K, care începe din DJ 291B (Lozna), trece prin Călinești și se termină la Talpa. Sectorul măsoară 7,009 kilometri, iar lucrările sunt evaluate la 21,2 milioane lei.

Un alt sector de drum județean vizat este DJ 294A, cuprins între Avrămeni și DN 24 și care străbate satele Panaitoaia și Dimitrie Cantemir. Acesta măsoară 7,810 kilometri, iar lucrările de modernizare sunt estimate la aproximativ 40 de milioane de lei.

O a treia documentație este cea pentru drumul DJ 293A, de la ieșirea din Coțușca până în Viișoara. Sectorul, care trece prin satul Viișoara Mică, are o lungime de aproximativ șase kilometri. Prin modernizarea lui se va viabiliza întregul drum județean Coțușca – DN 29A, scurtând cu aproximativ 10 kilometri distanța până la Darabani. Investiția este estimată la 17,7 milioane de lei.

De asemenea, la CNI a fost trimisă și documentația care vizează un sector de 5,5 kilometri de pe DJ 294C, situat între Borolea și Hănești. Valoarea estimată a  lucrărilor este de 31 de milioane de lei.

Continuăm și accelerăm demersurile pentru modernizarea județului. Am trimis la CNI documentațiile necesare pentru a moderniza patru sectoare de drum județean care acum sunt de piatră. Proiectele au fost prinse în lista sinteză de investiții a CNI, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 110 milioane de lei, deci peste 22,5 milioane de euro. Banii vor fi asigurați din finanțările de la CNI și din bugetul local. Infrastructura județului este una dintre principalele priorități ale mandatului meu și voi face totul ca să avem drumuri bune”, a declarant Doina Federovici, președintele CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *