VIDEO Emoționant! Colindul din moși- strămoși readus în actualitate de o tânără din Botoșani cu o voce inconfundabilă

O tânără din comuna Tudora a readus în actualitate un colind din moși- strămoși pe care l-a învățat de la bătrânii satului. Interpreta de muzică populară Diana Penciuc, cu o voce inconfundabilă, reușește să transmită emoție prin colindul „Sfânta Maică”, recent lansat pe YouTube.

„Îmi amintesc cu draga inima cum mi-l cânta bunicul, și apoi cetele de colindători care veneau la noi”, povestește Diana.

Tânăra tudoreancă reușește să transmită emoție prin toate melodiile sale, fiecare cu o valoare aparte, prin care sunt promovate tradițiile, viața satului, simplitatea omului de la țară. Colindul recent lansat este cu atât mai special cu cât a devenit deja o „emblemă” a Crăciunului în comuna Tudora.

Este un colind cules de acasă, din vatra satului, din comuna Tudora, este un colind cu care tudorenii mergeau la rude, la prieteni, la cunoscuți sau mai ales băieții la fete, să le colinde și aș putea să zic că acum câțiva zeci de ani, pe când părinții noștri erau cam de vârsta mea, sau poate mai tineri de atât, vuia satul de colindul acesta. Se auzea de la o casă la alta și parcă făceau întrecere grupurile între ele”, a spus tânăra artistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *