Suma pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul în municipiul Botoșani va fi suplimentată, după ce nicio firmă nu s-a prezentat la licitație

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, va merge săptămâna aceasta la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, pentru a discuta asupra proiectului privind reabilitarea infrastructurii de tramvai din municipiul Botoșani, după ce nicio firmă nu s-a înscris la licitație. Edilul susține că se ia în calcul suplimentarea sumei. 

Voi avea o discuție cu reprezentanții ADR Nord Est să vedem care este cea mai bună soluție pentru licitația privind reabilitarea infrastructurii pentru tramvai, pentru că nu am avut nicio ofertă depusă din partea constructorilor și atunci să analizăm dacă valoarea este subestimată și dacă găsim soluții să suplimentăm suma pentru licitație. Mai avem o sumă la capitolul diverse și neprevăzute și vrem să vedem dacă putem să o includem în valoarea totală, astfel încât eventualele lucrări pentru diverse și neprevăzute să le suportăm din bugetul local. Vrem să creștem valoarea întregului proiect, dacă acesta este motivul de neprezentare”, a precizat Cosmin Andrei.

Primarul municipiului Botoșani susține că s-a ajuns în această situație ”pentru că valorile sunt perimate, atât în ceea ce privește sumele pentru plata salariilor care s-au mărit în urma ordonanței de guvern, iar salariile în construcții sunt la un cuantum de 3000 lei față de minimul pe econmie pentru un muncitor necalificat, dar și din cauza trecerii timpului. Chiar și la materiale valorile s-au modificat și trebuiesc indexate. Indexare înseamnă mai mulăți bani, Să vedem de unde găsim acești bani”, a mai spus primarul Cosmin Andrei. 

Valoarea inițială a licitației a fost de 135,18 milioane lei.

 

One thought on “Suma pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul în municipiul Botoșani va fi suplimentată, după ce nicio firmă nu s-a prezentat la licitație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *