Un consilier local liberal din Botoșani anunță că renunță la funcție. „Scuze pot găsi, dar problema…”

Un important politician din Botoșani renunță la politică, dar și la funcția de consilier local. Este vorba despre Marius Oroșanu, care a anunțat că nu își mai dorește o carieră politică. 

Astăzi, acum spun „La revedere!” activității politice și activității publice. Am așteptat până în acest moment să fac acest anunț, deoarece nu am dorit ca decizia mea să fie speculată politic în timpul campaniei electorale sau în ziua alegerilor. Pot spune că plec dintr-un partid aflat „la putere”, personal fiind convins că PNL va forma Guvernul, alături de aliații săi. Nu am vreo contribuție la acest succes, deși calitatea de membru PNL și, mai ales, cea de consilier local PNL mă obliga statutar și moral să mă implic. Scuze pot găsi, dar problema de principiu rămâne. Plecând din PNL, evident că mă voi retrage și din Consiliul Local Botoșani, postul de consilier local fiind obținut pe lista PNL. Așa este legal, așa este moral! Cine mă cunoaște cu adevărat știe că nu-mi voi încalca principiile pentru indemnizația lunară de 1.095 lei și nu mă voi „agăța” de funcție! Voi lăsa locul vacant pentru un coleg care să facă mai mult și mai bine decât am putut eu face”, a spus Oroșanu.

El și-a argumentat decizia prin faptul că  nu este un „bun politician”. Susține că nu pleacă la alt partid și nici nu s-a certat cu nimeni din PNL.

Nimeni nu m-a îndemnat să mă retrag din politică, nimeni nu m-a constrâns sau șantajat. Nu sunt șantajabil cu nimic și mă mândresc cu asta! Decizia îmi aparține 100%! Plecarea din PNL și din politică are un singur motiv: nu sunt bun pentru această activitate. Nu sunt un bun politician. Sunt un mediocru, în cel mai bun caz, iar eu nu pot accepta să fiu mediocru într-un domeniu sau o activitate. Sunt exigent cu cei din jur, dar și cu mine însumi. Mă „sancționez” tocmai pentru ineficiența mea politică. Oportunități și sprijin am avut, dar nu le-am fructificat”, a mai spus Oroșanu.

Marius Oroșanu susține că a candidat la alegerile locale pentru că una din provocările sale profesionale era funcția de viceprimar. 

Funcția de viceprimar alături de primarul Cătălin Flutur era una din provocările mele profesionale. De aceea am candidat la locale. Nu a fost să fie! Am fost la 16 voturi de o nouă provocare. Alte provocări profesionale nu am. Am scris asta de prea multe ori. Nu mă interesează nicio altă funcție. Îmi ajunge cea de șef centru la Sf. Mina, care mă stoarce fizic și psihic zi de zi. Și credeți-mă că după 8-9 ore de activitate la Sf. Mina nu mai ești bun nici de politică, nici de alte activități publice, a adăugat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *