FOTO Mașina unui polițist din Botoșani, incendiată. „A fost amenințat cu moartea”

Mașina unui polițist din județul Botoșani a fost incendiată.  Este vorba despre un polițist  din cadrul Poliției Orașului Darabani, care, pe 3 decembrie, a fost amenințat cu moartea pentru că a “îndrăznit” să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influența alcoolului.

În următoarea seară, în timp ce se afla în locuință alături de familie, acesta a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieșit și-a văzut autoturismul în flăcări.

„Deși pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoșani nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracțiune de distrugere față de autori necunoscuți. Vom interveni punctual pentru a ne asigura că polițistul va fi despăgubit pentru aceste daune și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din „distrugere” în „ultraj”, în condițiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de polițist”, susțin sindicaliștii de la Europol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com