Slujbele de Crăciun și de Anul Nou se vor desfășura în biserici, dar cu reguli speciale

Slujbele de Crăciun și de Anul Nou vor fi oficiate cu credincioșii în biserici. Dar pe baza unui ghid de reguli stabilit de reprezentanții bisericii, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Interne.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe la care a participat și secretarul de stat Raed Arafat.

S-a stabilit aşadar că uşile bisericilor să rămână deschise în zilele de sărbătoare pentru credincioşi. Astfel încât, credincioşii vor putea participa la liturghiile de Crăciun şi de Anul nou în interiorul lăcaşurilor de cult. Şedinţa a venit după ce Comisia Europeană a recomandat ca preoţii să transmită slujbele de sărbători pe internet ori la televizor sau la radio pentru a se evita aglomeraţia şi riscul apariţiei unui al treilea val de infectări.

După această şedinţă s-a stabilit şi un ghid cu reguli pentru organizarea slujbelor de Crăciun şi de Anul Nou. În primul rând, credincioşii vor păstra în interior o distanţă de 2 metri, afară de 1 metru şi jumătate şi vor avea masca de protecţie care să le acopere atât gura, cât şi nasul. Tot în ghid se specifică şi faptul că preoţii trebuie să se asigure că sunt dezinfectate toate obiectele şi suprafeţele comune la care ajung oamenii.

Şi în cazul rugăciunilor pe care preoţii le fac la domiciliu există nişte reguli. De pildă, de Bobotează, când vor merge cu crucea în casele oamenilor trebuie să respecte o distanţă de 2 metri între celelalte persoane şi să poarte masca de protecţie.

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *