Toate paturile de terapie intensivă COVID de la Spitalul Județean sunt ocupate: Personalul medical este epuizat, situația fiind mai mult decât îngrijorătoare

Spitalul Județean ”Mavromati” nu mai are paturi libere la secția ATI, acolo unde sunt internați bolnavii cu coronavirus în stare gravă.  Unitatea mobilă de terapie intensivă nu este încă funcțională pentru transferul acestor pacienți, la această dată făcându-se încă probe pentru punerea în funcțiune.

Situația pacienților internați pe secțiile COVID se află într-o dinamică continuă. În secțiile COVID ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati sunt internați în prezent un număr de 125 de pacienți, din care 39 de pacienți sunt internați pe secțiile COVID din locația din strada Marchian, iar 86  de pacienți sunt internați la Secția de boli infecțioase. De asemenea, toate paturile de terapie intensivă COVID sunt ocupate”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean ”Mavromati”.

Acesta spune că din cauza numărului mare de pacienți cu coronavirus, personalul medical este epuizat.

Medicii sunt obosiți, personalul medical este epuizat, situația fiind mai mult decât îngrijorătoare. La secțiile de boli infecțioase, la ora actuală mai sunt neocupate doar șapte paturi. În funcție de starea pacienților se vor lua măsurile optime, în cazul în care nu vor mai fi paturi libere”, a mai spus Asaftei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *