FOTO! Intervenție contracronometru a pompierilor botoșăneni: Au salvat un bătrân care a suferit un accident vascular în timp ce repara acoperișul casei

Un bătrân de 82 ani, care a suferit un accident vascular în timp ce repara acoperișul casei, a ajuns la timp la spital după o intervenție contracronometru a pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și a echipajului de terapie intensivă SMURD.

S-a întâmplat joi la amiază, la Ungureni. Alarma a fost dată de fiica bărbatului care a sesizat că acesta nu mai poate să coboare de pe casă.

Doi dintre salvatori au urcat pe acoperiș și, cu ajutorul celorlalți colegi care așteptau pe două scări, au reușit să îl coboare, în siguranță, pe bătrân. Acesta a fost preluat de către echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit medicului de pe echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, dr. Dănuț Panaitescu, pacientul prezenta hemiplegie pe partea dreaptă, cu observație de accident vascular, conștient, stabil hemodinamic și respirator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *