Lovitura pentru fumători! Țigările se vor scumpi din nou

Acciza la țigarete va crește de două ori începând de anul viitor. În schimb, produsele noi cu tutun, vaporizator sau țigări electronice scapă de taxarea suplimentară. Românii încep să recurgă la tutunul încălzit, tocmai pentru că este mai ieftin, potrivit national.ro.

Din 2016 până acum această acciza a crescut constant. Motivul: Directiva Comisiei Europene prevede un nivel similar al preţurilor pentru ţigări în toată Uniunea. După creşterea de anul viitor, acciza, adică banii colectaţi direct de stat, va reprezenta mai mult de jumătate din preţul unui pachet.

Cu cât se vor scumpi țigările

Cei 5,5 milioane de fumători din România ar face bine să îşi treacă pe lista rezoluţiilor pentru anul 2021 şi renunţarea la tutun. Statul va încasa cu un leu și 20 de bani în plus pentru fiecare pachet de țigări.

Raportat la puterea de cumpărare, românii fumează cele mai scumpe țigări din Uniunea Europeană. De 3 ori mai mult decât un francez și de 5 ori mai mult decât un german.

Din prețul mediu al unui pachet de țigări, statul primește 15 lei de la companiile de tutun. Și restul de 5 lei se duc la producătorii și distribuitorii de tutun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *