Drumul care duce spre Vama Rădăuți Prut va fi modernizat. Ce localități va străbate

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a selectat în ultima ședință Drumul „Vămii”, Hănești – Vlăsinești – Săveni – Drăgușeni – Coțușca – Rădăuți Prut, printre cele cinci proiecte ale căror documentații vor fi finanțate prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020 – domeniul „Infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”, potrivit unui comunicat remis de Consiliul Județean.

Valoare totală solicitată de Consiliul Județean Botoșani este de 3.178.158 lei, inclusiv TVA, pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare realizării investiției, și anume: întocmirea studiilor de specialitate, a expertizelor tehnice, a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și obținerea avizelor necesare demarării investiții. De asemenea, din aceste fonduri se va face și verificare tehnică de specialitate a documentației tehnico-economice.

„Avem determinarea de a urgenta lucrurile. După ce ADR Nord-Est va semna acordul cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca proiectul Drumul «Vămii» să devină cât mai repede realitate. Județul Botoșani are nevoie de o axă rutieră strategică de la Nord la Sud, care să-i asigure cadrul de dezvoltare și recuperare a decalajelor față de celelalte județe ale Moldovei”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prin Drumul „Vămii” se vor reabilita și moderniza 48,829 kilometri de drum județean, care fac legătura între actualul proiect de investiții „Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași” și Vama Rădăuți Prut. Proiectul, estimat la o valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, va fi finanțat din Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027.

„Până la lansarea noilor axe de finanțare din ciclul financiar 2021-2027 vrem să realizăm toată documentația, pentru ca proiectul să fie matur și să ne dea garanția că lucrurile nu vor trena. Infrastructura județului este una dintre principalele priorități ale mandatului meu și nu voi precupeți niciun efort, pentru ca, la final, să avem drumuri bune”, a mai declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *