FOTO & VIDEO! Ceremonie restrânsă de Ziua Națională a României, la Botoșani. Prefect: Sărbătorim Ziua Națională într-un cadru atipic, date fiind vremurile pe care le trăim

Ziua Națională a României a fost marcată la Botoșani doar de oficialități, într-un cadru restrâns și fără public, din cauza pandemiei de coronavirus. Manifestarea a avut loc la Monumentul Eroilor din Piața 1 Decembrie, cu intonarea imnului de stat al României.

A urmat un ceremonial religios, după care au fost depuse coroane doar de patru instituții din Botoșani, respectiv Prefectura Botoșani, Consiliul Județean, Primăria Botoșani și Garnizoana Botoșani. 

Sărbătorim Ziua Națională a României într-un cadru atipic, date fiind vremurile pe care le trăim. Chiar dacă manifestările obișnuite nu au putut avea loc în context mai larg, vă îndemn, dragi botoșăneni, să regăsiți aceeași bucurie în suflet ca în anii anteriori, în această zi cu o însemnătate deosebită pentru fiecare dintre noi! 1 decembrie 1918 este ziua reper a României, ziua în care neamul românesc s-a întregit, ziua Marii Uniri, ziua în care dorința de veacuri a românilor de a realiza unitatea națională și statală a poporului român s-a înfăptuit. Românii au dovedit că suntem un popor puternic. Indiferent că au răzbit aici, pe meleagurile natale sau că au ales calea străinătății, România înseamnă ”acasă” pentru toți cei care simt românește. Să fim mândri că suntem români și să nu uităm că acest privilegiu îl datorăm înaintașilor noștri, care cu propriul sânge, ne-au lăsat moștenire pământul pe care astăzi pășim cu toții. Adresez un apel tuturor botoșănenilor, la responsabilitate și la unitate. Așa cum strămoșii noștri au apărat cu prețul vieții pământul românesc, prin patriotism și sacrificiu, așa și astăzi, dat fiind contextul epidemiologic, fiecare dintre noi, avem datoria de a ne apăra și proteja propria viață și a celor din jur. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a fost mesajul prefectului de Botoșani, Dan Nechifor.

https://www.facebook.com/www.botosaninews.ro/videos/1064279323999405

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *