O familie din Botoşani, racordată la curent după 21 de ani datorită unui ONG

S-a făcut lumină în sufletele și în casa a trei frățiori din județul Botoșani, care au trăit până acum în întuneric, în căminul părintesc. Locuința le-a fost racordată la energie electrică, cu ajutorul unor tineri inimoși. De 21 de ani, de când fusese ridicată, trei generații ale familiei sărmane văzuseră doar strălucire de lumânare înăuntru. Bunica, mama și copiii sunt acum fericiți. Cel mai bucuros e copilul cel mare. La șapte ani, va putea face școală online, de acum.

Casa în care locuiesc Mihaela și cei trei copii, de patru, șase și șapte ani, nu a fost racordată niciodată la electricitate, din cauza sărăciei.

Femeia din comuna Vârfu Câmpului îi crește cu greu pe cei mici și se descurcă doar cu ajutorul mamei sale. La rândul său, bunicul copiilor muncește în străinătate. Și tatăl celor trei frați este plecat din țară, însă el nu le-a mai dat niciun semn de multă vreme.

La începutul acestei luni, Darius, băiatul cel mare, ajuns școlar, visa cu ochii deschiși să poată face carte.

După ce a văzut la știri povestea lui Darius și a familiei sale, un tânăr din Botoșani, președinte al unui ONG, a făcut mari eforturi, ca să aducă bucurie în toată familia, în prag de iarnă. După zile întregi petrecute pe drumuri după avize și donații, a reușit să strângă o parte din suma pentru racordarea la electricitate a casei. Compania de profil a suportat apoi restul cheltuielii.

Mihaela Halici, mama copiilor„Suntem fericiți, și ei și eu. Este electricitate pentru prima oară la noi în casă. Banii nu ne-au ajuns niciodată ca să ne putem trage curent electric. Cam 50.000 de lei. Nici nu visam la suma asta.”

Călin Abrahamfi, angajat companie de furnizare a energiei electrice: „Ei rămân la fel de inocenți, de buni și de senini și acum se vede mult mai bine strălucirea din ochii lor și bunătatea.”

Odată cu lumina din casă, Darius a primit cadou și o tabletă. Așa că i s-a împlinit cea mai mare dorință, de a nu mai lipsi nicio oră de la școală.

Sursa: StirileProtv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *