Fetiță de doar o lună, suspectă de COVID-19, în stare gravă la Terapie Intensivă

O fetiță de doar o lună a fost transferată, noaptea trecută, în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, de la Spitalul Județean din Suceava. Copilul, intubat și ventilat mecanic, a avut un test antigen pozitiv la Covid-19. 

Fetitța a fost supusă și unui test RT-PCR, iar medicii așteaptă rezultatul testului. 

Acesta este unul dintre cei mai mici copii internați cu o stare atât de gravă la Spitalul clinic de urgență „Sf. Maria” din Iași, potrivit Digi 24. 

„Mașina de neonatologie a SMURD Iași a efectuat această misiune cu un transfer al unei fetițe de o lună, în categoria de nou născuți, care a necesitat incubator și ventilator de neonatologie. Un copil la care există suspiciunea de infecție cu SARS-CoV-2, testul rapid fiind pozitiv, având manifestări severe ale insuficienței respiratorii acute. Copilul a fost adus în ATI la Spitalul Sfânta Maria pentru tratamentul de specialitate”, a spus Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD, pentru Digi24.

La „Sfânta Maria” sunt internați 6 copii cu Covid-19, dintre care trei sunt la Terapie Intensivă. 

„Este în investigații la noi de noaptea trecută, în istoricul medical nu figurau alte probleme medicale, dar se fac teste. Prezintă leziuni pulmonare asociate infecției cu SARS-COV-2, este o imagine sugestivă la radiografia pulmonară tip «geam mat». Va trebui să confirmăm și cu testul PCR. Este intubat, primește antibiotic, anticoagulant, așteptăm să îl vadă și un infecționist”, a declarat dr. Cătălin Ionescu, director medical al Spitalul de Copii Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com