Reprezentanții Pro România Botoșani cer redeschiderea școlilor în regim de urgență: Vorbim de o generație sacrificată

Reprezentanții Pro România Botoșani cer guvernanților redeschiderea școlilor. Candidatul Pro România  Botoșani la Camera Deputaților, Mihaela Huncă, a făcut un noul apel către factorii decidenți pentru deschiderea școlilor în regim de urgență. Aceasta spune că atât cadrele didactice, personalul nedidactic și elevii să fie testați periodic pentru a nu exista cazuri de coronavirus în școli.

Am fost pe prima pagină la nivel național cu acei copii din mediul rural, din satul Codreni, comuna Mileanca, unde datorită așezării acelui sat, orele online de către profesori și elevi se fac în grădină, pe dealuri, copaci. Foarte mulți zâmbesc când aud acest lucru. Nu este de zâmbit. Este foarte trist, pentru că acum fiind școala închisă vorbim de o generație sacrificată. Ar trebui în regim de urgență să se redeschidă școlile și atât elevii. profesorii și personalul nedidactic să fie testați periodic. Soluția a fost oferită și de alte țări europene. Apelul nostru către toți decidenții este să deschidem școlile”, a spus Mihaela Huncă.

Și candidatul Pro România Botoșani la Senat, Roxana Țurcanu, cere ca școlile să fie redeschise. Aceasta o acuză pe Monica Anisie, ministrul Educației, că fuge de responsabilitate.

Copiilor le este luat dreptul la educație, dreptul de a deveni oameni, dreptul de a fi cetățeni de valoare a acestei țări. (…) Să stea 6 ore la școală cu mască, dezinfectant. De ce ca ministru să-ți asumi responsabilitatea când poți foarte liniștit să-ți vezi de campanie electorală. Nu trebuie să fugi de responsabilități, să închizi școlile ca să le redeschizi pe 6 decembrie! Să se voteze în altă parte”, a precizat Roxana Țurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *