Curg amenzile la Botoșani pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie. 100 de persoane prinse fără mască, în ultimele 24 de ore

In ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul IPJ Botoșani au organizat 9 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai I.S.U, precum și specialiști din cadrul I.T.M., D.S.V.S.A. și DSP,  pentru verificarea măsurilor legale impuse prin legislația specifică stării de alertă în contextul prevenirii răspândirii infecției cu noul virus ” SARS- COV 2”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Astfel, au fost verificate 347 de obiective și controlate 126 de vehicule destinate transportului public în comun.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 110  sancţiuni  contravenţionale în valoare de peste 34.000 de lei, dintre acestea, 99 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, iar 10 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea pe timp de noapte.

Mulțumim celor care au înțeles importanța masurilor de prevenire a răspândirii efectelor pandemiei și contribuie la efortul comun depus pentru limitarea riscului de infectare. Scopul acestor actiuni este acela de a informa cetățenii cu privire la riscurile la care se expun daca nu respectă măsurile impuse de autorități, însă nu vom tolera abateri de la prevederile legale”, a precizat Nenișcu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *