Localitățile din Botoșani cu cele mai puține cazuri de COVID-19. Trei localități nu au niciun infectat

Trei localități din județul Botoșani nu au niciun infectat cu virusul COVID-19. Comunele Adășeni, Cordăreni și Ripiceni figurează în bazele de date ale Direcției de Sănătate Publică cu o rată de infectare 0.00 ‰.

Alte patru comune figurează cu un singur caz de SARS-CoV-2. Este vorba de Blândești, Dimăcheni, Prăjeni și Știubieni, însă rata de infectare raportată pentru fiecare dintre ele diferă, ca urmare a diferenței de populație. Spre exemplu, la Dimăcheni, deși este înregistrat doar un caz, rata de infectare este de 0,71 ‰, în timp ce la Prăjeni, unde este tot un caz, rata de infectare este de 0,30 ‰.

În schimb, în șase localități rata de infectare depășește 3‰. Pe lângă municipiul Botoșani, unde rata de infectare este de 5,52 cazuri la mia de locuitori, alte cinci localități au ajuns, sâmbătă, la o rată ridicată, de  peste 3‰.

Este vorba de comuna Mihai Eminescu, unde indicele de infectare a ajuns la 4,12‰, comuna Stăuceni, cu 3,99‰, comuna Sulița cu 3,63‰, comuna Răchiți cu 3,59‰e și comuna Corlăteni cu 3,53‰. 

La nivel județean, rata de infectare este de 2,58‰. 

Creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 în cinci localități din Botoșani. În toate, rata de infectare trece de 3 la mie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *