Roxana Țurcanu: După 10 luni de pandemie, aflăm cu stupoare că jumătate din măștile de protecție sunt neconforme!

Faptul că în comerț există măști de protecție împotriva Covid-19, dar nu ne protejează deloc de acest virus, este dovada clară că acest Guvern este incapabil să gestioneze măsurile privind combaterea pandemiei cu
Coronavirus.

S-a ajuns la această concluzie, pentru că abia acum ANPC a efectuat controale la agenții comerciali care au spre vânzare astfel de măști, iar raportul cu neregulile constatate de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor este trimis Parchetul General, afirmă ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Oare nu le este rușine celor din Guvernul PNL să vină după un an de zile de
guvernare să spună că jumătate din măștile de protecție sunt neconforme? După ce am avut un imens scandal la Unifarm legat de măștile cumpărate, după ce au apărut informații în presă despre măștile cu probleme achiziționate de statul român, inclusiv, nu trebuia să meargă ANPC să verifice? În subordinea cui e ANPC, dle ministru Popescu?

Dragi botoșăneni, ce concluzie să tragem din spusele domnului ministru al
Economiei, că PNL a avut nevoie de 10 luni de pandemie ca să constate că măștile pe care ne obligă să le purtăm sunt neconforme. Așadar, nu doar că românii au aruncat cu banii pe geam, ci, mai grav, aceste măști nici măcar nu ne protejează!

Își asumă cineva din acest guvern de incompetenți vreo vină? Românii s-au
îmbolnăvit cu zecile de mii și au murit cu miile din cauza guvernului Orban, care nu și-a făcut deloc treaba. Dacă PNL nu a fost în stare să controleze și să reglementeze comerțul cu măști neconforme, multe dintre ele ajungând să fie folosite chiar de personalul medical din linia întâi, cum să aibă cineva încredere că acești incompetenți vor fi în stare să gestioneze situația economică dificilă în care suntem?

Și nu uitați, că sunt multe persoane, mai ales în mediul rural, care nu-și
permit luxul de a cumpăra măști de protecție și de a le purta doar cât este
recomandat de către specialiști. Mulți dintre ei, le poartă până se rup, fiind astfel mai mult dăunătoare, în loc să-i protejeze.

De aceea, PRO România solicită suplimentarea distribuirii gratuite a
măștilor de protecție conforme pentru a fi suficiente tuturor românilor care au posibilități financiare reduse.

Roxana Florentina Țurcanu, candidatul PRO România pentru Senatul
României

 

Realizat la comanda Partidului PRO România Botoșani de S.C. PLAY BY PLAY
S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar 11200008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *