Cine este și cum joacă ”mândria arabilor”, transferul care a blocat imediat contul de Facebook al botoșănenilor

Mahmoud Al-Mawas (27 de ani) este oficial jucător în Liga 1, după ce FC Botoșani a anunțat pe contul de Facebook transferul mijlocașului ofensiv sirian, un om determinant pentru echipa sa națională.

”Mahmoud Al-Mawas, mijlocașul ofenisiv de 27 de ani născut în Siria, a semnat cu FC Botoșani pe o perioadă de doi ani și se va alătura echipei conduse de Marius Croitoru în această săptămâna”, au scris moldovenii.

Știrea a atras în mai puțin de o oră peste 1.400 de comentarii, majoritatea venite de la fanii sirieni, care îl consideră un idol pe noul fotbalist al celor de la Botoșani. Cu 68 de selecții și 11 goluri pentru naționala SirieiAl-Mawas este considerat cel mai bun jucător din țara arabă.

Născut la Hama, în vestul Siriei, Mahmoud Al-Mawas a jucat pentru prima dată la profesioniști la Al-Karamah, în țara natală. În 2013, la 20 de ani, a avut prima experiență externă, fiind împrumutat la gruparea Riffa SC, din Bahrain.

Apoi s-a mutat în Kuwait, la Al-Arabi, pentru care a evoluat până în 2016. De două ori a fost trimis împrumut, o dată în Arabia Saudită (la Al-Faisaly) și o dată în Bahrain (tot la Riffa SC). Între 2016 și 2017 a fost legitimat la Al-Muharraq, în Bahrain, iar în ultimii trei ani a jucat în Qatar, la Umm Salal.

La națională, Al-Mawas a marcat de două ori în cele cinci partide jucate până acum de Siria în preliminariile Mondialului din 2022. Sirienii, care au ratat la mustață prezența la Mondialul din 2018, conduc o grupă cu China, Filipine, Maldive și Guam, având maximum de puncte.

Cum joacă Mahmoud Al-Mawas, considerat ”mândria arabilor”

Mahmoud Al-Mawas este descris de experții în fotbalul arab drept un decar cu ”abilități tehnice, care driblează excelent și e un bun executant de faze fixe”.

Dat ca transferat la Botoșani încă de acum câteva săptămâni, sirianul a întârzit să sosească în țară din cauză că ar fi fost jefuit acasă. ”Există tot felul de informații în ceea ce îl privește. Una dintre ele este că a fost jefuit. Nu știu exact cum au stat lucrurile, dar știu sigur că a avut o problemă de familie la el, în Siria”, spunea cu câteva zile în urmă Valeriu Iftime, patronul moldovenilor.

”E mândria arabilor. Cel mai bun jucător din Siria și totodată din Asia”, a scris un suporter al lui Al-Mawas, pe Facebook-ul celor de la Botoșani. ”E un fotbalist minunat. Joacă la mijlocul terenului, dar și în aripa stângă”, a comentat un alt sirian.

“Hahaha, recent chiar ni s-a blocat Facebook-ul din cauza mesajelor primite de la fanii lui”, a recunoscut Valeriu Iftime, pentru Digi Sport.

Sursa> digisport

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com