Cum au încercat niște escroci să îl păcălească pe starețul Mănăstirii Sihăstria Voronei

Escrocii caută tot felul de tertipuri pentru a înșela. Ca să își atingă scopul recurg și la cele mai șocante metode: se prefac bolnavi sau, sub masca milei, spun că ajută pe cineva în nevoie când, de fapt, banii ajung în buzunarele lor. 

Spre exemplu, părintele stareț de la Mănăstirea Sihăstria Voronei era cât pe ce să fie înșelat de o persoană care i-a scris că e grav bolnavă și are nevoie de ajutor. Primul impuls al părintelui a fost să găsească o soluție să ajute, însă a făcut o serie de verificări și a constatat că totul era doar o înșelăciune pusă la cale de o minte bolnavă. 

Am fost telefonat azi de Părintele Stareț de la M-rea Sihăstria Voronei, spunându-mi că a primit o scrisoare de la o persoană, cu numele M. M.ce locuiește în parohia noastră și care solicită un ajutor financiar, întrucât are leucemie și necesită o intervenție destul de costisitoare. Scrisoarea acelei persoane este însoțită de o adeverință “ eliberată” de mine, prin care confirm cele spuse mai sus. Am rugat pe părintele să-mi trimită pe WhatsApp o poză cu adeverința în cauză. Constatări: eu nu cunosc această persoană, adeverința nu am eliberat-o eu, adresa persoanei nu e menționată, datele persoanei sunt false( apare Seria CI cu “ IȘ”, ceea ce nu există), au preluat ștampila și semnătura imprimate pe un document al parohiei și le-au xeroxat pe foaia lor. Prin urmare avem de-a face cu escrocherie. Există rețele de asemenea persoane. Feriți-vă de ei, nu-i credeți până nu faceți d-voastră un pic de anchetă socială, documentele trebuie să fie doar în original, persoana trebuie să aibă in mod obligatoriu CI, telefonați preotului de la care provine eventuala adeverință sau solicitați preotului paroh al d-voastră să facă lucrul acesta. Nu-i credeți până nu verificați toate acestea. A încuraja asemenea fapte înseamnă a deveni părtaș la asemenea escrocherii”, a povestit preotul Ioan Chirvasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *