Rugaciunea „Tatal Nostru” se modifică! Cum va suna de acum

Schimbare importantă pentru Biserica Catolică. Rugăciunea „Tatăl Nostru” se va modifica începând cu data de 29 noiembrie 2020, prima zi a noului an liturgic după ritul roman sau latin. Schimbarea se va produce în majoritatea eparhiilor italiene. 

Celelalte biserici vor avea timp să facă modificările până la Paștele 2021, informează hotnews.ro. Un singur verset a fost modificat din structura rugăciunii, iar schimbarea a fost aprobată de Papa Francisc.

Din 29 noiembrie 2020, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, Biserica catolică din Italia va folosi o nouă versiune a rugăciunii Tatăl Nostru, mai precis, invocația “Nu ne duce pe noi în ispită” va fi înlocuită cu “Nu ne abandona în ispită”.

Teologul Bruno Forte a subliniat că noua traducere a textului biblic este mai aproape de intențiile lui Isus.

“Substanțial, modificarea este foarte limitată. Nu cred că ar trebui să existe probleme deosebite. Trebuie să ajutăm persoanele să înțeleagă că nu se vrea o schimbare cu orice preț, ci de a schimba ceva ca să ne rugăm într-un fel mai conștient și mai apropiat de intențiile lui Isus”, a explicat el într-un interviu pentru vaticannews.va.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com