FOTO! Acțiuni ale jandarmilor pe mai multe fonduri de vânătoare din județul Botoșani. Braconieri amendați cu 21.000 lei

21.000 de lei reprezintă valoarea totală a celor cinci amenzi contravenționale aplicate marți de jandarmi pentru nerespectarea legislației în vigoare privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi.
Acțiunile de control s-au desfășurat în cooperare cu reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani pe mai multe fonduri de vânătoare, sancțiunile fiind aplicate pentru vânătoarea cu ogari.
Conform prevederilor Legii nr.407/2006, fauna de interes cinegetic este resursă naturală regenerabilă, bun public de interes național și internațional, iar exercitarea vânătorii se face doar în scopul asigurării echilibrului ecologic, ameliorării calității populațiilor faunei de interes cinegetic, cercetării științifice, precum și în scop didactic sau recreativ-sportiv. În conformitate cu prevederile aceleași legi,  accesul în fondurile cinegetice cu lațuri, ogari sau metiși de ogari este interzis și constituie contravenție, fiind sancționat cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei”, a precizat Izotov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com