Botoșăneanul care și-a lovit vecinul cu ciocanul în cap a fost arestat preventiv. Vezi cine este el!

Botoșăneanul de 46 de ani, din comuna Curtești, care și-a lovit vecinul cu ciocanul în cap, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre Petrea Avădănei, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

La data de 23 noiembrie, Avădănei, în timp ce se afla în locuința victimei, un bărbat de 54 de ani, din localitatea Curtești, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, i-ar fi aplicat acesteia o lovitură în zona capului, cu un ciocan pe care îl avea asupra sa.

Ulterior, agresorul a părăsit locul faptei, fiind identificat de polițiști, ascuns în vegetația din curtea locuinței sale. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând ca în funcție de rezultatele să se dipună măsuri legale”, a precizat Nenișcu.

 Instanța a decis, marți, arestarea preventivă a acestuia.

Iată soluția pe scurt:

AVĂDĂNEI PETREA Inculpat Şedinţe 24.11.2020 Ora estimata: 23:00 Complet: JDL2 Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. În temeiul art.202 alin.1, 3 şi 4 lit.e Cod procedură penală, art.223 alin.2 Cod procedură penală, art.226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Avădănei Petrea, cercetat pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de „omor”, prev. şi ped. de art. 32 raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24 noiembrie 2020 şi până la data de 23 decembrie 2020, inclusiv. În temeiul art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 626 lei, reprezentând onorariu pentru apărător desemnat din oficiu, rămâne în sarcina statului şi se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 24 noiembrie 2020, ora 23:25. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 56/2020 24.11.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *