Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un medic din Botoșani care a fost infectat cu COVID-19. „Am ajuns să fiu în stare gravă”

Medicul Iulian Preda, de la Spitalul Județean Botoșani, a povestit că a purtat o luptă grea cu virusul COVID-19, la scurt timp după ce a fost testat pozitiv. Medic primar în chirurgie generală, doctorul, cu aproape 23 de ani de carieră, a ajuns în stare foarte gravă. Un număr de 38 de zile a stat în spital. El a ajuns să aibă complicații grave chiar și după ce a fost testat negativ. 

„Am beneficiat de un COVID serios, am ajuns să fiu în stare gravă, critică… Am stat 38 de zile în spital, 12 zile în ATI, 11 zile cu cortul în cap. Am fost îmbrăcat 12 zile într-un pampers și a fost foarte interesant, așa din experiență personală. Nu știu la ce m-am întors înapoi. În sfârșit… De la 1 iulie lucrez de noapte. Lucrurile nu o să fie prea bune, sunt de apreciat eforturile care se produc, dar se întâmplă puține”, a spus medicul.

Faptul că el a reușit să învingă acest virus îl determină și mai mult să îi ajute și pe ceilalți care au fost testați pozitiv și au nevoie de ajutor medical.

„O să îmi aduc aportul când cred eu de bine sau cât pot eu de mult folosindu-mă și de experiența mea ca doctor fără a avea pretenții că sunt infecționist sau microbiolog, dar mai ales de experiența mea ca pacient”, spune medicul.

Medicul Iulian Preda va coordona măsurile anti COVID din spitalele din Botoșani

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență l-a desemnat pe medicul primar chirurg Iulian Preda să coordoneze măsurile anti COVID din spitalele botoșănene.

Decizia a fost luată marți, Iulian Preda, medic la Spitalul Județean ”Mavromati” urmând ”să asigure coordonarea integrată cu privire la măsurile care trebuie dispuse la nivelul unităților medicale din sistemul public al județului Botoșani, în vederea aplicării unitare a dispozițiilor autorităților publice centrale cu rol principal și de coordonare în prvenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus”, potrivit unui document remis de CJSU.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *