Mihaela Huncă, deputat Pro România Botoșani: Pro România propune testare COVID-19 gratuită pentru toți românii!

Pro România susține testarea națională ca principalul mod de luptă împotriva pandemiei și propune testare COVID-19 gratuită pentru toți românii, a declarat Mihaela Huncă, deputat Pro România Botoșani.
Guvernul PNL insistă pe organizarea alegerilor parlamentare la termen. În acest timp, se închid orașe,  iar școlile, restaurantele și piețele acoperite au fost deja închise, mai spune parlamentarul.

Aceștia sunt conducătorii noştri care refuză să vadă incidența cazurilor de COVID din ultimele zile, numărul mare de morți, numărul mare de persoane internate la ATI.  În schimb,  ies la televizor și spun că măsurile luate sunt bune și că alegerile parlamentare vor avea loc la termen. Cum poți să blochezi toată țara, toată economia, dar nu și organizarea alegerilor parlamentare care puteau fi amânate până în primăvară?  Ba mai mult, în week-end, în România Covid-ul își ia liber. Testăm numai 10.000 de persoane. În week-end, însă,  oamenii ar avea mai mult timp să se testeze, pentru că în rest sunt la muncă. Programul național de testare susținut de Pro România presupune decontarea și în privat a  testelor rapide și organizarea unei testări naționale de tipul celei din Slovacia. În felul acesta s-ar depista persoanele care sunt asimptomatice și s-ar putea trata focare. Trebuie organizat acest program național de testare la școli, la cei care se ocupă de serviciile de comerț, la populaţia activă pentru a face din testarea națională principalul mod de luptă împotriva pandemiei. Astfel, ar putea fi deschise în special grădinițele, școlile primare și gimnaziale pentru binele elevului, al profesorului și al părinților. Nu cum se întâmplă acum când  şcolile au fost închise pentru elevi, dar nu este nicio problemă ca alegătorii să vină să stea la rând.  Prioritatea sanitară a acestui an este lupta împotriva coronavirusului şi nu organizarea alegerilor, iar un guvern responsabil trebuie să ia în serios această gravă amenințare asupra sănătății publice!”, a declarat deputatul Pro România Botoşani Mihaela Huncă.

Sursa: comunicat Pro Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *