Fermieri din Botoșani înșelați de o firmă care vinde utilaje agricole. Clienții au plătit avansurile de zeci de mii de euro pentru echipamente, dar patronii firmei s-au făcut nevăzuți cu banii

Mai mulți fermieri din Iași, dar și din alte județe au plătit între 3.000 și 60.000 de euro pentru utilaje agricole, însă au rămas fără banii plătiți în avans. Păgubiții au reclamat firma Z&A Logistic SRL, cu sediul în Arad, și au depus plângeri penale pentru a recupera banii după ce patronii, un italian și un român, nu au mai răspuns la telefon și au dispărut cu banii fermierilor. Reprezentanții asociațiilor de fermieri din țară recomandă celor care vor să cumpere utilaje agricole să fie atenți de unde le achiziționează, scrie bzi.ro.

Reprezentanții Z&A Logistic SRL, Zamaro Federico, cetățean italian, și Aioanei Marcel-Sorin, cetățean român, contactează agricultorii de pe teritoriul României, cu precădere din vestul țării, cărora le propun vânzarea de echipamente agricole, le percep un avans din valoarea totală a contractului, apoi nu livrează echipamentele contractate. 

Una dintre asociațiile fermierilor din România, Clubul Fermierilor Români, a fost sesizată de membrii său cu privire la neexecutarea unor contracte de furnizare echipamente agricole de către firma Z&A Agriculture KFT, cu sediul în Ungaria, prin intermediul firmei corespondente din România, Z&A Logistic SRL, cu sediul în județul Arad. Până în momentul de față, 5 fermieri din zona de vest a țării au apelat la ajutorul Clubului în a-i reprezenta pentru soluționarea acestei dispute, însă sunt sesizări și din partea unor fermieri din Moldova, din județele Botoșani sau Dolj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *